onsdag 4 juni 2014

Kullamannen

Så i lördags var det dax för kullamannen och 13 km ute på vackra kullaberg. Vi begav oss i god tid ut till området där vi träffade upp våra föräldrar och övriga vänner både de som skulle löpa och de som skulle ha koll ute i spåret och ta lite bilder och annat. Vi startade i olika startgrupper med dryga 5 minuter i mellan varje grupp. Jag startade i första gruppen kl 10.00 och hade fina ben direkt så det var bara att ösa på. Hittade snabbt ett fint tempo där jag malde på, allt gick riktigt bra framtill fyren då jag bommade att banan var lite annorlunda i år och fortsatte som de andra åren upp för trapporna till det lilla fiket där jag ganska snabbt upptäckte att jag måste ha sprungit fel. Ett par som gick förbi sa att jag skulle ha svängt vänster precis INNAN trapporna. Fan!, bara att vända och släppa på allt vad det gick utför precis när jag kom fram till där jag skulle ha svängt ifrån början kom de andra ifatt mig som även de startat klockan 10.00. Nya tag och bara gasa på igen och snabbt var jag ensam igen men jag tappade minst 1 minut på allt om inte mer.
Resten av banan gick det bra och jag hade som sagt ett fint flyt under hela rundan och kunde löpa i mål och vänta på att Ola Nyberg skulle komma imål för att se hans tid. Nu slog han mig med sin tid på 57.19 mot mina 58.58. Men känslan var bra under loppet och det känns som om formen sakta börjar att komma.
Nu väntar två tävlingar till helgen. Först ut blir det landsväg 10 km i Varberg på fredag och sen kör vi vidare norrut för att löpa i skogen i skatås på lördagen. Så en helg full av tävlingar är att vänta så veckan har varit ganska så sparsam med träning. 10 km i måndags, styrka igår och idag blir det snabba intervaller 30 sek i skogen. Imorgon väntar sen 10 km Pace efter cykel i både tävlingsfart på landsväg (3.15/km) och varvade hastigheter i då ojämn fart.
Jag känner att ett hårt pass dagen innan tävling gör gott då man vänjer kroppen och benen på farten under tävlig.

Pallen Kullamannen 2014



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar