tisdag 10 juni 2014

Varberg och Göteborg

Så var helgen här då det skulle löpas två tävlingar. Vi började i Varberg och friskusloppet på självaste nationaldagen. 10km asfalt med start utifrån varbergs fästning och ut längs kusten till apelviken för att där vända och löpa samma bana tillbaka igen. Platt som en pannkaka men vinden är alltid ett gissel på den sträckan. Även denna gång blåste det motvind ut såklart. När starten gick var det ett ruskigt tempo den första kilometern men lugnade sen ned sig och jag hittade en fin rygg att gå på ända tills de som skulle löpa 5km vände. Då var det att ta över själv då min rygg bara sprang just 5km. Benen kändes bra och jag ökade farten en aning för att öka avståndet bakåt. Vid vändningen hade jag en bra lucka ned och nu med medvind ökade jag även på lite till i några km innan jag runt 8km började ta det lite lugnare med tanke på att jag hade tävling dagen efter med. I mål blev då tiden 32.39 och det kändes riktigt bra i benen för övrigt inte så ansträngt som jag trodde det skulle bli och det var ju tacksamt.
Sen körde vi direkt upp mot Göteborg och STT i Skatås dagen efter. Vi hade fått låna en lägenhet bara 10 minuters bilfärd ifrån start/mål så det var klockrent. Lite bra thai mat på kvällen och netflix gjorde ddet till en riktigt skön kväll.
Benen dagen efter var ju såklart inte 100% men det var ju inte direkt väntat. Förvånansvärt bra ändå tycker jag. Startade här i 12.6km klassen och direkt vid start sprack det av i en fyra man stark grupp. Jag släppte lite efter dryga 4 km och vid en passsage där 21km skulle vika av bommade jag vart 12.6km skulle svänga och fortsatte på fel väg nån minut innan jag förstod att det var fel. Massa svordomar och tvärvändning där jag snabbt kom in på rätt bana igen till några funktionärers stora överaskning.
Sur över min dåliga lokaliserings förmåga gasade jag på för allt vad skorna klarade av med tanken att detta får bära eller brista..

Började snart ta in på folk igen och detta sporrade att gasa på lite till och ta kanske lite väl stora risker i de utförslöporna som ibland var ganska så hala men tanken fanns inte direkt på säkerheten nu. Hörde av en funktionär som ropade att jag var 15:e man. Vid 10km såg jag ryggen på Johan Badenfeldt och visste att han låg högt upp i fältet. Ökade lite fart och kom ifatt och i sista backen tryckte jag på det sista i benen nu ganska så fulla av mjölksyra efter jagandet i skogen. I mål blev jag ändå 4:a trots allt. Så både nöjd och inte med tävlingen. Formen är det inget fel på men lokaliserings förmågan fick underkänt..

Kvällen spenderades hemma i Båstad där vi satt nere i hamnen först på Hamnkrogen och sen en avslutande drink på Papas.
Nu blir det lite tävlings uppehåll för att köra lite långpass och korta hårda intervall pass. Sen får vi se hur slutet av denna månad ser ut. Finns ju både Mara och andra lopp som kanske lockar. =)
// M






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar