söndag 13 januari 2013

Tillbaka i kylan

En vecka går verkligen snabbt när man är i värmen och springer.  De första dagarna är väldigt långa men sen bara smäller det till och man står och packar ned sina kläder för hemresan.
Var på Lanzarote för att kick-starta det nya löpåret med en vecka av distanspass. Har ni inte åkt dit så kan jag verkligen rekommendera ön för löpning. Schyssta landsvägspass och riktigt bra Trail löpning blev det i ett månlikt landskap med ordentliga backar uppför vulkaner och fina spår mellan bergstoppar. Veckan såg ut som följde:

Fredag: 10km genomkörning av benen efter resan.
Lördag: 20km landsväg 3.55/km
Söndag: 23km Landsväg 3.50/km
Måndag: 21km Landsväg/trail. 4.00/km
Tisdag: Vila
Onsdag 22km Trail/Landsväg 3.50/km
Torsdag: 28km Trail/Landsväg 4.10/km
Fredag: Hemresa.

Som märktes körde jag inga dubbelpass och kommer aldrig heller att göra det. Sliter alldeles för mycket och kroppen hinner aldrig att återhämta sig mellan passen så då är det bättre att köra kvalitet och sen låta kroppen repetera skadan man tillfogar den. =)

Maten är även den överlag väldigt bra om man letar sig ifrån de klassiska strandpromenaderna och letar sig lite mer ifrån de värsta turistfällorna. Prova även de lokala vinerna vilket var en intressant nyhet för mig som vinnörd och väskorna var betydligt tyngre än när man reste ned. På Primair får man dessutom ha 30kg i bagagevikt vilket jag tackar för.
Nu blir det en lite lungnare vecka med inte så många mil i benen utan lite mer fart i passen och intervaller börjar så smått blandas med rena distanspass. Men visst är det tråkigt att dra på sig vinterkläderna igen när man väl har vant sig att bara ge sig ut i linne och shorts eller hur??
// Out

Solen tar på Lanzarote..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar